Het begon allemaal in 1985, toen enkele vliegvisfanaten samenkwamen om over hun hobby te praten. We ondernamen zelfs schuchtere pogingen om een vliegje te binden. Er werd natuurlijk veel gepraat en het idee om een vliegvisclub te stichten begon te groeien. Onder het voorzitterschap van Paul Spaey werd op 26 november 1985 de “Frank Sawyer Flyfishing Club” boven de doopvont gehouden.

Onze club geniet de eer de naam te dragen van een wereldwijd erkende, verdienstelijke engelse vliegvisser; daarenboven heeft zijn weduwe, Mevr. Margareth Sawyer, samen met haar zoon Tim, het ere-peterschap van onze club aanvaard. Als vliegvisser van de 'Frank Sawyer Flyfishing Club' zijn we zeer fier zijn naam op onze clubbadge te mogen dragen.

Onze club groeide. We wilden meer en betere informatie en vonden op onze weg zeer bedreven vliegvissers en vooral vliegbinders. Zij hebben menig vliegvisser en vliegbinder van hun kennis en ervaring laten meegenieten tijdens hun prachtige vliegbindlessen die met volle inzet en overgave gebracht werden. Hun rijke kennis over de riviervisserij heeft er bij vele van onze leden toe bijgedragen mooie resultaten te boeken. Ondertussen hebben wij in al die jaren ook diverse contacten met bevriende clubs, vliegvissers en binders, waar we graag informatie mee uitwisselen.

We hebben een goed gevulde bibliotheek uitgebouwd, met allerhande tijdschriften, boeken, videofilms en DVD’s die gratis ter beschikking staan van onze leden. Ook het vliegvissen komt bij ons rijkelijk aan de beurt met jaarlijks verschillende clubuitstappen naar binnen en buitenlandse viswaters. Wil je wat meer info kijk dan even in ons activiteitenprogramma. Dat we op die manier goed bezig zijn bewijst het vertrouwen dat vele van onze leden reeds jaren in onze club hadden en nog steeds hebben en wij hopen op die manier ook de jeugd en de beginnende vliegvisser van onze kennis te laten meegenieten.

Geïnteresseerd? Aarzel niet contact op te nemen of beter nog … kom even kennis maken!

Text: François Stuckens